Bemutatkozás

Üdvözöllek oldalamon, ahol a madár se jár!

A demokratikus erőknek, melyek rendszerkritikusok, ez a sorsuk, a teljes elutasítottság. Én mégis hiszek benne, hogy a jövő jobb lesz és a teljes hatalmi elit egyszer meg lesz buktatva.

A mai felállás a politikában:

„Az egyik feletek zsidóbb lesz a zsidónál,
Benősül dávidcsillag, „mert ott van a pénz”
A másik feletek szavazatért zsidózik
Hogy képviselő lehessen, „mert ott van a pénz”
/Bëlga/

Látogatottság

Melyik párt baloldali?

2014.03.17. 21:55 rockerkrisz

A Munkáspárt azt mondja: fizessenek a gazdagok! Az MSZP (Kormányváltás) azt mondja: fizessenek a gazdagok! Sajnos az előbbi sem szakértelemmel, sem tiszta múlttal nem rendelkezik. Az MSZP, pedig az MSZMP utódja pedig már bebizonyította, hogy mennyire a szegények érdekeit képviseli. Ott vannak még a nyuggerek érdekeit képviselő szocdemek, hiszen a biztos jövőt (a pártnak) a fegyelmezett szavazókatonák jelentik.

A KSH szépen összegezte, hogy mi vár ránk a jövőben. A fiatalok kivándorolnak, a felnőttek belegebednek a munkába, maradnak az öregek. Az ország pedig összeroppan.

Sajnos az országra nem vár szép jövő. De mi lenne ha tényleg a szegények járnának jobban? Az LMP-vel bizony ez lenne. De miért nem hangoztatják? Miért követik a többi párt primitív kampányát? A mosópor reklám miért ennyire népszerű? Épp a Jobbiknak és az LMP-nek kéne megmutatnia, hogy tud mást is! 

Egyébként ez várna a szegény tömegekre LMP-vel, de hát még jó hogy a FIDESZ-MSZP irányítása alatt álló média ezt nem hangoztatja. A programjukból egy részlet:

Kulcsok, sávok és az új rendszer hatása a jövedelemre
Egy radikális átrendezés mellett 3 kulcsos egységes személyi jövedelemadót javasolunk:
 a minimálbér szintjéig 12%,
 innét az átlagbér szintjéig 24%,
 az e feletti jövedelemre 36% elvonással.
Ez lényegében azt jelenti, hogy egy minimálbéres munkavállaló nettója körülbelül 23 ezer forinttal emelkedik (+35%), egy havi bruttó 250 ezer forintot kereső munkavállaló 164 ezer forint helyett 200 ezret visz majd haza (+22%), és csökkenő módon ugyan, de lényegében mindenki jobban jár, mint a mai rendszerben. Egy ilyen nagyságrendű változás már  jelentős fehéredési hatással járhat (az alacsonyabb elvonás kevésbé ösztönöz adóelkerülésre), valamint felpörgeti a belföldi fogyasztást is, hiszen jelentős többletjövedelmet hagy, főleg a nem túl tehetős, jövedelmét jellemzően belföldi fogyasztásra fordító rétegnél.

Névtelen111.png

Szólj hozzá!

Címkék: mszp fidesz munkáspárt ksh lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://balpolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr555866874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása